Home » About

MODEL XL

Model XL project is een een bedrijf dat kleding op maat maakt voor de volle vrouwen. Elk jaar geven wij daarom ook een mode show om de nieuwe collectie te presenteren aan ons publiek. Naast dat we elk jaar een andere collectie presenteren, kiezen we dan ook elk jaar om helemaal opnieuw te beginnen met andere modellen en andere kleding stijlen. Per jaar komen er tussen de 100 en 200 mensen kijken naar onze show en de reacties zijn altijd erg positief, dus vinden we dat we het moeten voortzetten voor onze mooie volle dames.


"THE WORLD IS MY RUNWAY"

 

CONCEPT MODEL XL

 

Model XL is opgericht door Jostha.
Ze is geboren op 18 maart 1990 en komt uit Rotterdam. Zij weet als geen ander hoe het is om bewust te zijn van mode maar niks te kunnen vinden in haar maat. Ze vroeg zich daarom altijd af: Waarom moeten wij volle vrouwen altijd in grote vuilniszakken lopen met een riempje er omheen? Hoe kan een vrouw zich nog steeds vrouw voelen, terwijl ze loopt in deze recht toe, recht aan kleding? Ze willen meer, ze hebben ook recht op meer! Na heel wat onderzoek koos ze er voor de knoop door te hakken door een nieuwe kledinglijn die de modebewuste vrouwen vertegenwoordigt. Een kledinglijn die zegt: Ondanks mijn maatje meer mag ik er zijn! 
 
In 2010, 2011 en 2013 zijn er 3 modeshows gegeven in diverse deelgemeentes van Rotterdam. Deze modeshows werden mede mogelijk gemaakt door subsidie van Gemeente Rotterdam. Omdat deze modeshows een groot succes waren, geeft Model XL op 24 oktober weer een modeshow.
 

UNIEK

 

Model XL is uniek doordat wij kleding op maat voor onze klanten. You name it, we make it! We vinden het belangrijk dat jij lekker in je vel zit, door de juiste maten te dragen en er super Fashion uit te zien. Model XL verkoopt grote kleding maten tussen maat 42 en maat 52. Draag je een grotere maat, dan is ook dat geen probleem! Als jij ons aangeeft wat voor design jij wilt, maken wij het op maat voor jou.
 
De meeste mensen kennen Model XL van onze modeshows en deden op deze manier een bestelling. Maar binnenkort pakken we het anders aan: je kan gewoon bij ons langskomen in onze zaak in Rotterdam Noord.